! Je browser (Internet Explorer) is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.
Nu zijn er mogelijk onderdelen niet goed zichtbaar of bruikbaar.

Voor de beste ervaring kunt u een browser gebruiken zoals Microsoft Edge, Chrome of Firefox.

Ouderbijeenkomst De Jonge Onderzoekers

1 juni 2022
KC DoReMi, Naaldwijk
20.00 uur - 21:30 uur

Kennismaken, bijpraten en ervaringen uitwisselen... dat is de opzet van de eerste bijeenkomst voor ouders van een kind met een vermoedelijke ontwikkelingsvoorsprong. De opvoeding van deze kinderen is soms een zoektocht en de ervaring leert ons dat het ontmoeten van andere ouders als waardevol wordt ervaren.

We nodigen daarom alle ouders van De Jonge Onderzoekers en andere geïnteresseerden uit. U bent van harte welkom!

Meer over een vermoedelijke ontwikkelingsvoorsprong

Bij ontwikkelingsvoorsprong wordt snel gedacht aan een hoog IQ. Intelligentie is echter maar een onderdeel van ontwikkelingsvoorsprong. Naast 'denken' (IQ, motivatie en creativiteit) speelt ook 'voelen' (gevoelig, kritisch end.) een grote rol. We noemen dit ook wel zijnskenmerken.

Bron: expertgroepontwikkelingsvoorsprong.nl

De zijnskenmerken genoemd in bovenstaande afbeelding zijn mooie kenmerken die, als kinderen groot zijn, hen heel sterk kunnen maken. Maar als ze klein zijn en er nog niet goed raad mee weten, of de omgeving lijkt het niet te begrijpen, dan kunnen ze ook enorm in de weg zitten.

Peuteropvang De Jonge Onderzoekers

De Jonge Onderzoekers, onderdeel van KC DoReMi, is voor peuters waarbij ouders en/of pedagogisch medewerkers zien dat er behoefte is aan meer uitdaging. We sluiten aan op de eigenschappen van hierboven.
Binnenkort gaan aan aantal onderzoekers naar de basisschool. Hierdoor komen er weer plekjes beschikbaar voor nieuwe peuters. Ontdek tijdens deze ouderbijeenkomst ook of de Jonge Onderzoekers echt iets voor uw peuter is.

Bent u erbij?

Wilt u meer weten over ontwikkelingsvoorsprong bij kinderen, andere ouders ontmoeten, ervaringen delen of meer weten over de groep De Jonge Onderzoekers? Leuk! Aanmelden kan door een mail te sturen naar hierwiliknaartoe@stichtingkwest.nl

Tot dan!