! Je browser (Internet Explorer) is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.
Nu zijn er mogelijk onderdelen niet goed zichtbaar of bruikbaar.

Voor de beste ervaring kunt u een browser gebruiken zoals Microsoft Edge, Chrome of Firefox.

Kwest’er in beeld | Marinel, pedagogisch medewerker BSO

In Kwest'er in beeld gaan met onze collega's rond de tafel en praten over hun werk binnen Kwest en de kinderopvang. Wat maakt werken in de kinderopvang bijzonder en waarom is werken bij Kwest zo leuk? Deze maand zijn we op bezoek bij Marinel.

Bij BSO KwestKids Wateringen, KMD werkt pedagogisch medewerker Marinel. Al vijf jaar lang werkt zij met passie om kinderen na schooltijd een ontspannen plek te bieden. Naast haar werk als pedagogisch medewerker is Marinel ook al zeventien jaar pleegmoeder. De pure benadering van Kwest vindt Marinel erg belangrijk; “Er wordt echt gekeken naar de kinderen en hun interesses worden gevolgd.”

Over BSO KwestKids, KMD

"De BSO biedt kinderen een kans om zichzelf te ontwikkelen terwijl ze genieten van de tijd met hun vrienden en vriendinnen. Hierdoor komen ze echt los van school." aldus Marinel. Het grootste pluspunt van KMD is de ruimte; het is een locatie die aanspoort om lekker naar buiten te gaan. Hierdoor kan deze locatie echt uit blinken in de sport en spel activiteiten. Kwest heeft een grote zeecontainer met heel veel buitenspeelgoed. Binnen is er ook genoeg te doen, met een grote keuken waar kinderen kunnen koken. Voor ieder kind is er voldoende speelmateriaal aanwezig om zich te verwonderen, ontdekken en ervaren.

Aandacht!

Vooral voor jonge kinderen of kinderen die voor het eerst naar de BSO komen, kan de overstap spannend zijn. Een warm welkom met goede begeleiding is belangrijk, vindt Marinel. "Het mooiste moment is wanneer een kind met een glimlach naar huis gaat en vertelt dat het een leuke dag heeft gehad. Dat voldane gevoel bevestigt dat we goed werk doen."

Het is Marinel's passie om kinderen te helpen zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen. Daar helpt kinderparticipatie bij. Alle kinderen krijgen de ruimte om ideeën aan te dragen na de start van een nieuw thema. "Het is inspirerend om te zien met welke activiteiten de kinderen komen bij bepaalde thema’s. Hierdoor kunnen we goed inspelen op hun wensen," aldus Marinel. Door kinderparticipatie voelen kinderen zich gehoord, het heeft een positief effect op hun zelfvertrouwen en communicatievaardigheden.

Marinel staat dichtbij de kinderen. Wanneer Marinel merkt dat een kind niet lekker in zijn vel zit, doet ze er iets mee. Of het nu gaat om de simpele vraag ‘hoe gaat het’ of het inschakelen van de nodige hulp . “We hadden een kind waarvan het niet goed ging op school, thuis en hier.  Natuurlijk wilde ik helpen en me verdiepen in zijn situatie. Samen met de afdeling Pedagogiek, Ontwikkeling en Kwaliteit hebben we een plan opgesteld, wat heeft geleid tot een positieve ontwikkeling van het kind."

Werken bij Kwest

Voor Marinel voelt Kwest als thuis. Ze waardeert de ruimte voor zowel professionele als persoonlijke ontwikkeling. "Ik vind het geweldig om kinderen te helpen die wat extra zorg nodig hebben. Bij Kwest krijg ik de ruimte om deze kinderen te begeleiden, en daar ben ik dankbaar voor."

Ben je geïnspireerd door Marinel? Ontdek hier onze vacatures!