! Je browser (Internet Explorer) is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.
Nu zijn er mogelijk onderdelen niet goed zichtbaar of bruikbaar.

Voor de beste ervaring kunt u een browser gebruiken zoals Microsoft Edge, Chrome of Firefox.

Media Ukkie dagen | Webinar

1 april 2021
Online
20.00 uur

Samen nodigen wij uit...

Worstelt u ook met vragen over media? Heeft u jonge kinderen en wilt u graag tips? Okidoki, Simba, Kwest en 2Samen nodigen ouders met kinderen tot 4 jaar uit voor een gratis webinar op donderdag 1 april.

Lekker rustig achter de tablet?

Het zijn ongewone tijden: kinderen zijn meer thuis, en een groot deel van de ouders ook. Veel ouders werken thuis en moeten tegelijkertijd op hun kind letten. Wat is er dan soms makkelijker om beeldschermen in te zetten als oppas voor jouw kind om even je handen vrij te hebben? Als ouder heeft u vast vragen over media & opvoeding. Tijdens een online ouderavond op donderdag 1 april krijgt u antwoord op die vragen!

Freek Zwanenberg van Bureau Jeugd & media verzorgt deze online ouderavond over het jonge kind en media speciaal voor de kinderopvang organisaties in Westland. Hij staat uitgebreid stil bij de effecten van media op het jonge kind en biedt veel concrete tips voor een krachtige begeleiding door ouders. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen.

Mediaopvoeding voor het jonge kind

Te veel schermtijd is niet gezond. Maar hoe reguleer je dat? Hoe voorkom je ‘schermstrijd’? Hoe bescherm je je peuter tegen onveilige beelden, maar stimuleer je juist creatief en leerzaam mediagebruik? Kortom: het belooft een leerzame avond te worden!

Over Freek Zwanenberg

Freek studeerde in 2007 af op het onderwerp ‘mediawijsheid op school’, als een van de eersten in Nederland. Sindsdien heeft hij talloze lezingen, gastlessen en trainingen rondom mediawijsheid verzorgd, in het onderwijs, de kinderdagopvang en andere instanties. Door de coronacrisis heeft Freek zijn activiteiten ook online moeten voortzetten, maar inmiddels haalt hij er veel plezier uit om ook via het beeldscherm zoveel mogelijk de verbinding te zoeken en inspiratie te bieden. Naast zijn werk als mediapedagoog is Freek ook pianist.

Websites: www.bureaujeugdenmedia.nl, www.freekzwanenberg.nl
Twitter: @freekzwanenberg

Bent u erbij?

Leuk! Aanmelden kan door een mail te sturen naar hierwiliknaartoe@stichtingkwest.nl U ontvangt na aanmelding, voor 1 april, een link deel te nemen aan de webinar.

Hopelijk tot dan!