! Je browser (Internet Explorer) is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.
Nu zijn er mogelijk onderdelen niet goed zichtbaar of bruikbaar.

Voor de beste ervaring kunt u een browser gebruiken zoals Microsoft Edge, Chrome of Firefox.

Mee met de buitengroep van Op Stap!

16 maart 2021 | Update: n.v.t.

Een jaar bij de buitengroep vliegt voorbij... Mee naar het strand, bos, boerderij, natuurspeeltuin en nog veel meer. Na een jaar genieten in de buitenlucht en met een flinke bundel mooie herinneringen en waardevolle ervaringen in hun rugzak, is het tijd om naar de basisschool te gaan.

En dan is er bij peuteropvang Op Stap weer plek voor nieuwe kinderen. Peuters van 3 jaar die zin hebben om buiten te verwonderen, ontdekken en ervaren. Ook nu is weer plek voor kinderen die willen groeien in de buitenlucht. Schrijf uw kind dus snel in en wie weet kan uw kind vanaf volgende maand ook mee ‘op stap’ naar mooie buitenlocaties in regio Westland.

Waarom een buitengroep?

De peuters van de buitengroep ontwikkelen zich op een unieke manier. Buiten kun je ontspannen en lekker vrij spelen. De natuur biedt kinderen de kans om fantasievol en creatief om te gaan met hun omgeving. Kleuren met besjes, stapelen met stenen, klimmen op een berg… Alles komt aan bod. Daarnaast leren ze ook veel over de natuur. Dat het water uit de zee zout is en dat er vleermuizen in de bunkers in het bos slapen. Als je een boomstam optilt zie je prachtige beestjes en de slakken in Hoek van Holland zijn enorm!

Spelen in de natuur is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Zowel motorisch, sociaal, cognitief en psychisch worden kinderen uitgedaagd. Buiten leren zij hun grenzen te verleggen, elkaar te helpen, nieuwsgierig te zijn, zelfredzaam te worden en het avontuur aan te gaan. Stuk voor stuk kwaliteiten waar kinderen de rest van hun leven baat bij hebben. Alle zintuigen worden geprikkeld. Beleven via de zintuigen is goed voor de algehele ontwikkeling, het opbouwen van weerstand en een sterk immuunsysteem.

Een ochtend bij Op Stap

Om half 8 openen de deuren van ons stamlokaal. Als iedereen er is, uiterlijk half 9, maken we ons klaar om ‘op stap’ te gaan. Regenpakken en (sneeuw)laarzen aan of stevige sandalen en een pet. Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Regen, wind, zon, sneeuw of ijs. Bij ieder weertype gaan we op ontdekkingstocht, ieder seizoen heeft zijn uitdaging!

Met de bussen trekken we eropuit naar een mooie natuurlocatie in regio Westland. Het Prinsenbos, de duinen in Hoek van Holland, Het Klauterwoud, Delftse hout… noem maar op. Rekening houdend met het weer, wisselen de locaties wekelijks af.

We parkeren de bussen en gaan te voet op avontuur. De peuters kunnen dit bijzonder goed, ze lopen met gemak 2,5 kilometer. Het is steeds weer een verrassing wat we ontdekken en beleven. De pedagogisch medewerkers weten veel over de natuur en peuters zijn erg leergierig.

Als de temperatuur het toelaat picknicken we heerlijk buiten en anders eten we gewoon binnen. Na de lunch is het alweer tijd om elkaar gedag te zeggen en uit te kijken naar de volgende ochtend bij de buitengroep. 

Praktische informatie

  • De buitengroep is tijdens schoolweken van maandag t/m donderdag open van 7:30 tot 12:45 uur.
  • Ons stamlokaal bevindt zich bij KC DoReMi in Naaldwijk, maar natuurlijk zijn ook kinderen uit andere dorpskernen welkom.
  • Peuters kunnen starten als zij 3 jaar zijn.
  • Soms is het mogelijk om de opvang te combineren met dagopvang (vanaf 12:45 uur) bij een van onze kindercentra. Informeer hiervoor bij onze collega’s van plaatsingen.
  • Het stamlokaal is in de schoolvakanties niet beschikbaar. Indien uw kind ook opvang afneemt bij een andere locatie kunt u voor de schoolvakanties eventueel incidentele opvang bij die locatie aanvragen. Gegarandeerde losse vakantieopvang is niet mogelijk.

Inschrijven

Inschrijven voor de buitengroep kan al vanaf dat uw kind 2 jaar is. Ongeveer 6 maanden voor de gewenste startdatum hoort u of wij uw kind kunnen plaatsen.

Inschrijven voor Op Stap kan via onze website of, als u al opvang afneemt, via het ouderportaal. Heeft u vragen over Op Stap neem dan contact op met locatieverantwoordelijken.