! Je browser (Internet Explorer) is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.
Nu zijn er mogelijk onderdelen niet goed zichtbaar of bruikbaar.

Voor de beste ervaring kunt u een browser gebruiken zoals Microsoft Edge, Chrome of Firefox.

FAQ

Heeft u een vraag? We hebben de meestgestelde vragen in de informatie op deze pagina verwerkt. Klik op een van de onderwerpen hieronder om meer te ontdekken.

Informatie over Kwest

Onze Missie | Waar staan we voor?

Samen Sterk; Voor en door Westland werken aan duurzame en maatschappelijke ontwikkeling van mensen.

Onze Visie | Waar gaan we voor?

 • Kinderen worden uitgedaagd om te verwonderen, ontdekken en ervaren.
 • Samen verschillend is bij Kwest normaal.
 • We werken duurzaam met aandacht voor mens & natuur.
 • Maatschappelijke betrokkenheid maakt ons sterk in Westland en onderscheidend in de dorpskernen.

De Kern | Zo doen we dat!

Verwonder, ontdek en ervaar; Kinderen en medewerkers worden bij Kwest uitgedaagd om te verwonderen, ontdekken en ervaren. Door nieuwsgierig te zijn creëren wij een inspirerende omgeving waar iedereen mag leren en plezier kan beleven. Dit motto hangt samen met onze kernwaarden:

 • Aandacht Alles wat aandacht krijgt groeit; we werken samen met belangstelling voor elkaar. We zien elkaar en luisteren naar elkaar.
 • GO! GO! staat voor groei en ontwikkeling; Wanneer je je prettig en veilig voelt kan je groeien en ontwikkelen. Een kind dat zich sterk voelt kan op ontdekkingstocht gaan en nieuwe ervaringen op doen. Hetzelfde geldt voor onze medewerkers en onze organisatie. Wij willen steeds beter worden in wat wij doen en zorgen daarom voor een omgeving waar iedereen tot zijn recht komt en kan groeien en ontwikkelen op zijn eigen manier.
 • Samen verschillend Jij bent oké; Verschillen worden gewaardeerd en we maken gebruik van elkaars talenten. We gaan respectvol met elkaar om en iedereen kan zijn wie hij wil zijn.
 • Dichtbij Wij staan dichtbij de kinderen, de ouders en de leefomgeving. Wij werken vooral samen met partners uit Westland. Betrokkenheid zorgt voor een goede relatie tussen kinderen en onze medewerkers en met de ouders en onze samenwerkingspartners.
 • Nieuwsgierig Wij denken innovatief en hebben een onderzoekende houding. We staan altijd open voor nieuwe dingen.

Onze missie en visie… Dit is onze koers voor de komende jaren. Laat je inspireren door het motto en de kernwaarden van Kwest. “Samen Sterk, Voor en door Westland werken aan duurzame en maatschappelijke ontwikkeling van mensen”

Jazeker, u kunt de brochure bij een van onze opvanglocaties ophalen.

Bekijk het jaarverslag van 2023

Opvangsoorten

Wij bieden:

 • Dagopvang | 0-4 jaar
 • Peuteropvang | 2-4 jaar
 • Buitenschoolse opvang | 4-12 jaar
 • Gastouderopvang | 0-12 jaar

Meer over onze opvangvormen leest u op deze pagina.

Onze kindercentra, peuteropvang- en buitenschoolse opvang locaties bieden geen flexibel opvangpakket met flexibel inzetbare dagen of opvang per uur. Voor maatwerkopvang verwijzen wij u naar ons gastouderbureau.

Heeft u incidentele opvang nodig? Lees dan meer in deze Q&A of het document Incidentele opvang versie 2023,01.

Inschrijven en plaatsing

Wilt u uw kind inschrijven voor opvang bij Stichting Kwest? Lees dan onze inschrijvingsrichtlijnen en plaatsingscriteria.

Helaas kunnen wij niet alle kinderen (vanaf de gewenste datum, op de gewenste dag en/of op de gewenste locatie) opvang bieden. Wel denken we graag met u mee. Heeft u vragen over de plaatsing, neem dan contact op met onze collega’s van Planning en Advies; planningenadvies@stichtingkwest.nl | 0174 670303

Hieronder vindt u de algemene voorwaarden en toelichting daarbij.

In het Landelijk Register Kinderopvang vindt u de LRK-nummers (Registratienummer Landelijk Register) van onze locaties. Klik op een voorziening in de lijst om de informatie van de betreffende locatie te bekijken.

Pedagogiek

Dat kan. U kunt het beleid online bekijken of bij een van onze locatieverantwoordelijken opvragen.

Wij hebben de pedagogische werkwijze in het ouderportaal en op ons intranet gepubliceerd.

 • Ouders met dag-, peuter- en/of buitenschoolse opvang kunnen inloggen in KidsKonnect.
 • Ouders met gastouderopvang kunnen inloggen in Portabase.
 • Medewerkers kunnen inloggen op intranet.

Voeding en gezondheid

In principe zijn onze kindercentra niet bedoeld voor zieke kinderen. Zieke kinderen verdienen en vragen andere aandacht en verzorging dan gezonde kinderen. Deze aandacht en verzorging kan beter thuis worden gegeven; daar hebben ze ook meer rust. In het belang van andere kinderen moet er ook gelet worden op besmettelijke ziekten.

Binnen Kwest houden wij ons aan de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Deze richtlijnen hebben wij verwerkt in beleidsplannen.

Lees meer in het document Informatie ouders zieke kinderen.

Heeft uw kind medicijnen? Dan kunt u het formulier Verzoek tot toedienen medicatie invullen.

Medicijnen die door een arts worden voorgeschreven bij o.a. epilepsie, koortsstuipen en pijnbestrijdingen, worden toegediend mits de verklaring van de arts aan het medicijnformulier is toegevoegd.

Bij Kwest vinden we het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Naast voeding, vinden wij ook bewegen, maar ook voldoende rust belangrijk. In onze voedingsrichtlijnen leest u hier meer over.

Veiligheid

Bij Kwest zeggen we “Jij bent Oké“.
We gaan respectvol met elkaar, de kinderen, ouders en bezoekers om. We maken geen onderscheid naar uiterlijk, sekse, leeftijd, geloof en idealen.

Niet voor niets is een van onze kernwaarden ‘Samen verschillend’. Verschillen worden gewaardeerd en we maken gebruik van elkaars talenten.

Zoals elke organisatie houden moeten ook wij ons aan de AVG-wetgeving houden. De privacy van onze ouders, kinderen en iedereen die bij of met ons werkt vinden we uiteraard belangrijk. Voor klanten hebben we dit beschreven in het document privacyverklaring – klanten.

Om de kwaliteit van onze kinderopvang te borgen hebben we diverse beleidsplannen, protocollen en werkplannen ontwikkeld. Deze documenten staan voor onze medewerkers op het intranet. Locatiegebonden documenten, zoals het pedagogisch werkplan, kunnen door ouders in het ouderportaal bekeken worden.

Enkele Kwestbrede documenten en externe links vindt u hieronder.

Wilt u een ander document inzien? Neem dan contact op met uw locatieverantwoordelijke.

Dat kan. De Rijksoverheid publiceert onze inspectierapporten op de website van het Landelijk Register Kinderopvang

Oudercommunicatie

Iedere locatie heeft een oudercommissie. Enkele oudercommissies trekken samen op, zodat er voldoende ouders zijn om mee te sparren. De leden van de oudercommissie vertegenwoordigen alle ouders van hun opvanglocatie. Ze brengen adviezen uit en denken o.a. mee over nieuw beleid. De oudercommissie wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op landelijk niveau en binnen de stichting.

In het ouderportaal staat een informatiepagina met daarop de voorstelbladen, notulen en het huishoudelijk reglement van de betreffende oudercommissie.

 

Bij Stichting Kwest maken we gebruik van twee ouderportalen.

 • De gastouderopvang gebruikt Portabase
 • De dag-, peuter- en buitenschoolse opvang gebruiken KidsKonnect.

KidsKonnect is zowel in een browser als in een app te gebruiken.

Hieronder vindt u enkele links en downloads met uitleg over KidsKonnect.

Ziet u een kans om onze opvang te verbeteren? Laat het ons weten. Wij doen ons uiterste best om naar tevredenheid te werken. Mocht u toch ontevreden zijn, bespreek dit dan met de pedagogisch medewerkers of locatieverantwoordelijke. We gaan graag met u in gesprek.

Wilt u meer weten over onze klachtenprocedure? Bekijk dan onderstaande documenten.

Werken en leren bij Kwest

Als wij vacatures hebben, dan staan deze op onze Werken bij pagina. Zit er geen leuke vacature voor jou bij? Neem dan zeker even contact op met onze collega’s van HR. We kijken graag samen naar de mogelijkheden.

Wil jij weten waarom je bij Kwest moet solliciteren? Lees dan verder op onze Werken bij pagina.

Wij bieden regelmatig werkleertrajecten aan, waarbij je al tijdens je opleiding aan de slag kunt als pedagogisch medewerker. Wil jij hier meer over weten? Kom dan eens langs tijdens onze KwestMatch of neem contact op met onze collega’s van HR; 06-59826950 | mijnsollicitatie@stichtingkwest.nl

Wil jij graag je snuffelstage of maatschappelijke stage lopen bij Stichting Kwest? Vul dan het onderstaande formulier in. Je ontvangt binnen een week reactie.

Aanmeldformulier Snuffelstage

Wil je graag een kijkje nemen in de wereld van de kinderopvang? Meld je dan aan voor een snuffelstage bij Kwest! Tijdens deze stage krijg je de kans om mee te draaien op een van onze opvanglocaties, waar je kunt ervaren hoe het is om te werken met kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden voor een snuffelstage en ontdek of werken in de kinderopvang iets voor jou is.

Mijn naam is:(Vereist)
Hoe kunnen we je bereiken?
Schrijf hier een korte motivatie.
Vul hier de naam van je school en de locatie in.
Schrijf hier de start- en eind datum van je stage. Als je dit nog niet weet, schrijf dan 'weet ik niet'.
Schrijf hier op welke dagen van de week jij stage wil lopen.
Schrijf hier het aantal stage uren op.
Heb je nog vragen, of wil je nog iets kwijt?

 

Het antwoord niet gevonden? Neem dan contact op met een locatieverantwoordelijken of onze collega’s van Planning en Advies.