! Je browser (Internet Explorer) is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.
Nu zijn er mogelijk onderdelen niet goed zichtbaar of bruikbaar.

Voor de beste ervaring kunt u een browser gebruiken zoals Microsoft Edge, Chrome of Firefox.

Verwonder, ontdek en ervaar

Ik ben ik. Ik wil, ik kan…

“Ik zie iets, het heeft mijn aandacht. Ik ben verwonderd, nieuwsgierig en vind het prachtig. Wat is dat, hoe werkt dat? Dat wil ik ontdekken!
Ik pak het vast, ik kijk er eens goed naar. Wat gebeurt er als ik dit doe en kan dit ook? Wauw, wat gaaf. Ik ervaar door zelf te doen!
Ik verwonder, ontdek en ervaar. Ik heb geleerd, ben gegroeid en ben trots dat ik het weet en zelf kan!”

Creëren, ervaren en kiezen

De ontwikkeling van kinderen wordt beïnvloed door de aanleg van het kind, de omgeving waarin het kind opgroeit en de wisselwerking hiertussen. Wanneer een kind zich geborgen en veilig voelt, kiest het voor ontwikkeling en kan het zich ontwikkelen tot een zelfstandig individu met een positieve eigenwaarde.

Groeien doen we de hele dag. Spelenderwijs door in te spelen op wat er gebeurt, wat we zien en willen ontdekken én met behulp van ons activiteitenaanbod. De pedagogisch medewerkers verplaatsen zich in de fantasie van het kind en creëren zo een wereld, waar kinderen mogen verwonderen, ontdekken en ervaren. Zij ondersteunen en stimuleren het kind, geven bevestiging en helpen hem of haar over de drempel bij iets wat nog nieuw en spannend is; het kind ervaart!

Meer over Kwest...